mandag 20. april 2009

Hvem er vi? Et kjapt blikk på 3p's historie.


3P Station er ungdomsarbeidet til Kristent Fellesskap Vesterålen. 3P Station ble startet høsten 2005 av Ingrid og Johnny Myhr-Hansen. I begynnelsen samlet rundt 15 ungdommer seg hver torsdag på menighetens lokaler på Sortland. En samling bestod av én time med ulike aktiviteter som video (film/redigering) og band, deretter spiste alle sammen god mat før kvelden ble avrundet med forkynnelse og undervisning fra Bibelen. På nyåret 2006 kom Irene og Tor-Hugo Antonsen inn som medledere av arbeidet.

Høsten 2006 flyttet 3P Station fra menighetens lokaler av en naturlig grunn da menigheten begynte å samles i hjemmene i stedet for å leie et lokale. 3P Station leide en stund lokalene til den kommunale ungdomsklubben, men etter innspill fra ungdommene var det lite attraktivt.

Silje Erlandsen lanserte da 3P Home etter en mal fra menighetens strategi om å arbeide ut fra hjemmene. Dette falt i god smak hos ungdommene, og de ukentlige samlingene har siden da gått på rundgang hos ungdommene og lederne.

Høsten 2008 ble tre av ungdommene tatt med i ledergruppa. En av disse, Vidar Kolbeinsvik, har sammen med Tor-Hugo Antonsen tatt 3P et steg lengre og dannet 3P EXTREME. Dette er for de som vil bli mer utfordret i sin tro på og etterfølgelse av Jesus og ikke nøyer seg med å få undervisning fra Guds ord bare én gang i uka.

3P Station, 3P Home og 3P EXTREME samler per 20. April 2009 om lag 15 ungdommer.

3P Station står for:
• Praise Station
• Pray Station
• Play Station.

Målet er at ungdommene skal bli kjent med Jesus gjennom å be til ham, prise (lovsynge) ham og ha det artig i lag. Flere ganger i løpet av et semester arrangerer 3P Station hytteturer eller lignende for å bli bedre kjent med hverandre og Jesus. Hvert nyttår sponses ungdommene av menigheten for å dra på nyttårsfestival i Bergen arrangert av Kristent Fellesskap Bergen.

(Tekst: Johnny Myhr-Hansen)

Ingen kommentarer: